Iskanje po Blog-u
Lassi iz mete in cimeta

Lassi je zelo okusna ajurvedska tradicionalna jogurtova pijača. Zelo osveži in je super za prebavo. Lassi spijemo 30 minut pred ali 30 minut po obroku.

Preberi več
Je v vaši coni udobja (že) preveč udobno?

Živeti v takoimenovani coni udobja pomeni, da v življenje »ne (s)pustimo« nič novega. Rutina je super stvar. A če stanje udobja traja predolgo; tj. če se dalj časa izogibamo spremembam, se satva (mir) preoblikuje v tamas (depresija).

Preberi več
Nega nog in stopal

Naše noge nas povezujejo z zemljo. Nas ozemljujejo. V blogu ponujamo 4 načine, kako nahraniti oz. negovati stopala. Izpostavimo kopel za noge ter našo Holy Lama kremo za noge.

Preberi več
Spomladansko čiščenje telesa za začetnike

Kaj pa nakopičeni toksini v našem telesu in umu? Če ste utrujeni, vas napenja, imate meglo v glavi; ste nasploh brez volje do življenja, nekako letargični. Potem je čas za čiščenje in "poliranje" telesa, uma in duha.

Preberi več
5 ajurvedskih praks za še boljše leto 2024

V blogu ponujamo 5 ajurvedskih praks, ki jih to leto lahko uvedete v svoj vsakdan. Če jih seveda še ne izvajate. Najbolje je, da postanejo vaša rutina. Zakaj rutina? Rutina, rituali so osnovna človekova potreba.

Preberi več
Že uporabljate strgalo za jezik?

Po ajurvedi vsi toksini nastanejo v ustni votlini. Če pustimo, da se bakterije nabirajo na jeziku, se toksini razlezejo preko gastrointestinalnega trakta na vso telo. Strganje jezika je v ajurvedi enako pomembno kot umivanje zob.

Preberi več
Puding iz limonske trave in ingverja

Izjemen puding, kuhan na pari. Združuje toplino ingverja in malček pikantno aromo limonske trave. Britanska ajurvedska sladica, v kateri lahko uživamo v teh decembrskih popoldnevih.

Preberi več
Dušena korenasta zelenjava za mrzle dni

V mrzlem, vetrovnem vremenu je pomembno, da se prizemljimo. To naredimo tudi z uživanjem korenanste zelenjave, ki nosi močno zemeljsko energijo. Kadar se boste počutili preveč »zračne«, neprizemljene; ko bo zunaj zelo mrzlo, si pripravite to jed. 

Preberi več
Masaža dojk in prsnega koša

Masaža dojk in prsnega koša je nekaj najboljšega, kar lahko storite za zdravje vaših dojk. Učinkuje na pretočnost limfe. Je obenem klasična ajurvedska terapija za vato.

Preberi več
Čjavanpraš za krepak imunski sistem

Ponovno je čas, ko je več težav z dihalnimi neravnovesji, padcem odpornosti, pa tudi nakopičenim stresom. Ena izmed najmočnejših receptur za krepak imunski sistem v ajurvedi je čjavanpraš.

Preberi več
Nespečnost - Pogosta težava sodobnega človeka

Brez krepčilnega spanca ni zdravja. Ni zdravega telesa, uma (psihe), energije za opravke in obveznosti, ki jih imamo preko dneva. Kaj vse je pomembno za zdrav spanec. In dopolnilo Narendra, ki na naraven način prikliče spanec.

Preberi več
7 navad za boljši spomin

Ajurveda ravnovesje vzpostavlja s prehrano, življenjskim slogom ter ustreznimi zelišči. Uravnotežen oz. prilagojen življenjski slog vključuje tudi skrb za ohranjanje ali/ in izboljšanje spomina.

Preberi več
Napitek iz ananasa in hibiskusa

Atraktiven, krasne teksture in barve. Poleg tega, da je super za kanček razvajanja, je tudi zelo fini za zdravje. Spodbuja prebavne encime in pomirja prebavni trakt. Telesu prinaša številne blagodejne lastnosti obeh sestavin.

Preberi več