Iskanje po Blog-u
Nega nog in stopal

Naše noge nas povezujejo z zemljo. Nas ozemljujejo. V blogu ponujamo 4 načine, kako nahraniti oz. negovati stopala. Izpostavimo kopel za noge ter našo Holy Lama kremo za noge.

Preberi več
Spomladansko čiščenje telesa za začetnike

Kaj pa nakopičeni toksini v našem telesu in umu? Če ste utrujeni, vas napenja, imate meglo v glavi; ste nasploh brez volje do življenja, nekako letargični. Potem je čas za čiščenje in "poliranje" telesa, uma in duha.

Preberi več
5 ajurvedskih praks za še boljše leto 2024

V blogu ponujamo 5 ajurvedskih praks, ki jih to leto lahko uvedete v svoj vsakdan. Če jih seveda še ne izvajate. Najbolje je, da postanejo vaša rutina. Zakaj rutina? Rutina, rituali so osnovna človekova potreba.

Preberi več
Že uporabljate strgalo za jezik?

Po ajurvedi vsi toksini nastanejo v ustni votlini. Če pustimo, da se bakterije nabirajo na jeziku, se toksini razlezejo preko gastrointestinalnega trakta na vso telo. Strganje jezika je v ajurvedi enako pomembno kot umivanje zob.

Preberi več
Puding iz limonske trave in ingverja

Izjemen puding, kuhan na pari. Združuje toplino ingverja in malček pikantno aromo limonske trave. Britanska ajurvedska sladica, v kateri lahko uživamo v teh decembrskih popoldnevih.

Preberi več
Dušena korenasta zelenjava za mrzle dni

V mrzlem, vetrovnem vremenu je pomembno, da se prizemljimo. To naredimo tudi z uživanjem korenanste zelenjave, ki nosi močno zemeljsko energijo. Kadar se boste počutili preveč »zračne«, neprizemljene; ko bo zunaj zelo mrzlo, si pripravite to jed. 

Preberi več
Masaža dojk in prsnega koša

Masaža dojk in prsnega koša je nekaj najboljšega, kar lahko storite za zdravje vaših dojk. Učinkuje na pretočnost limfe. Je obenem klasična ajurvedska terapija za vato.

Preberi več
Čjavanpraš za krepak imunski sistem

Ponovno je čas, ko je več težav z dihalnimi neravnovesji, padcem odpornosti, pa tudi nakopičenim stresom. Ena izmed najmočnejših receptur za krepak imunski sistem v ajurvedi je čjavanpraš.

Preberi več
Nespečnost - Pogosta težava sodobnega človeka

Brez krepčilnega spanca ni zdravja. Ni zdravega telesa, uma (psihe), energije za opravke in obveznosti, ki jih imamo preko dneva. Kaj vse je pomembno za zdrav spanec. In dopolnilo Narendra, ki na naraven način prikliče spanec.

Preberi več
7 navad za boljši spomin

Ajurveda ravnovesje vzpostavlja s prehrano, življenjskim slogom ter ustreznimi zelišči. Uravnotežen oz. prilagojen življenjski slog vključuje tudi skrb za ohranjanje ali/ in izboljšanje spomina.

Preberi več
Napitek iz ananasa in hibiskusa

Atraktiven, krasne teksture in barve. Poleg tega, da je super za kanček razvajanja, je tudi zelo fini za zdravje. Spodbuja prebavne encime in pomirja prebavni trakt. Telesu prinaša številne blagodejne lastnosti obeh sestavin.

Preberi več
Dresing za poletne solate

Z njim lahko prelijete ali ga pomešate med tudi kuhano/ praženo zelenjavo, žitarice. Zelo uravnotežena receptura. Solato seveda lahko sestavite iz zelenjave po izbiri. Lahko ji dodate tudi krutone. Pa imate poletno kosilo nared. 

Preberi več
Poletje in prilagoditev nanj

Med poletnimi meseci se izogibajte hrani, ki je po svojih lastnostih vroča, ki greje, kot tudi hrani z visoko vsebnostjo žvepla (čili, ingver, vroče omake, paradižnik, čebula, česen, asafoetida, črna sol).

Preberi več
Pilaf iz prosa, mladega graha in brusnic

Proso je čudovito žito, ki nas uravnoteži, kadar se počutimo preveč težke. Po lastnostih je lahko, suši in greje. Po okusu je sladko-trpko. Je bogat vir beljakovin, kar pomeni, da za prebavo potrebuje malček več časa.

Preberi več