Kuskus »na hitro«

Spominja na tradicionalen mlečni puding. Lahko serviramo toplega ali hladnega. Super za poletni zajtrk. 

POTREBUJEMO: 

  • 3 skodelice organskega ali rastlinskega mleka (mandljevo, kokosovo, riževo)
  • 1 skodelica filtrirane vode
  • 1 skodelica kuskusa
  • ½ skodelice rozin
  • 5 jušnih žlic grobo narezanih mandljev (olupljenih, namočenih ter osušenih)
  • 1/3 skodelice surovega organskega sladkorja
  • ¾ čajne žličke mletega oz. strtega kardamoma
  • 2 palčki cimeta, cejlonskega ali ½ čajne žličke cimeta v prahu
  • 2 jušni žlici rožne vode, po želji

PRIPRAVA: 

1 ) Na srednjem ognju v ponvici med seboj pomešamo mleko, vodo, kuskus, rozine, mandlje, sladkor, kardamom ter cimet.

2 ) Zmanjšamo ogenj. Ko zmes zavre, nežno kuhamo dalje, občasno pomešamo, nekje 5 do 10 minut, dokler se kuskus ne zmehča. Tekočina pa zgosti.

3 ) Odstranimo z ognja. Odstranimo cimetove paličice ter preden serviramo, primešamo rožno vodo.