Kuskus »na hitro«
Spominja na tradicionalen mlečni
puding. Lahko serviramo toplega ali hladnega. Super za poletni zajtrk.
POTREBUJEMO:
- 3 skodelice organskega ali rastlinskega mleka (mandljevo, kokosovo, riževo)
- 1 skodelica filtrirane vode
- 1 skodelica kuskusa
- ½ skodelice rozin
- 5 jušnih žlic grobo narezanih mandljev (olupljenih, namočenih ter osušenih)
- 1/3 skodelice surovega organskega sladkorja
- ¾ čajne žličke mletega oz. strtega kardamoma
- 2 palčki cimeta, cejlonskega ali ½ čajne žličke cimeta v prahu
- 2 jušni žlici rožne vode, po želji
PRIPRAVA:
1 ) Na srednjem ognju v ponvici med seboj pomešamo mleko, vodo, kuskus, rozine, mandlje, sladkor, kardamom ter cimet.
2 ) Zmanjšamo ogenj. Ko zmes zavre, nežno kuhamo dalje, občasno pomešamo, nekje 5 do 10 minut, dokler se kuskus ne zmehča. Tekočina pa zgosti.
3 ) Odstranimo z ognja. Odstranimo cimetove paličice ter preden serviramo, primešamo rožno vodo.