Puding iz limonske trave in ingverja
Izjemen puding, kuhan na pari. Združuje toplino ingverja in malček pikantno aromo limonske trave. Britanska ajurvedska sladica, v kateri lahko uživamo v teh decembrskih popoldnevih.
Ali pa (že) ideja za božično in novoletno sladico.
- 100 g brezglutenske moke
- 1 čajno žličko pecilnega (vinski kamen)
- 1 čajno žličko mletega ingverja
- 100 g želirnega sladkorja
- 100 g nesoljenega masla, mehkega
- 2 veliki jajci, proste reje
- 3 koščke naribane korenine ingverja
- 6 kapljic eteričnega olja limonske trave, primernega za uživanje
- 2 jušni žlici javorjevega sirupa
- 1 jušna žlica ingverjevega sirupa
PRIPRAVIMO
1) 4 modelčke za puding namažite z maslom.
2) Skupaj zmešajte javorjev in ingverjev sirup in ju porazdelite v modelčke.
3) Presejte moko, pecilni prašek in ingver v prahu. Nalahno primešajte ostale sestavine. Mešajte tako dolgo, da se med seboj dobro spojijo. A ne predolgo, da zmes ne bo pretežka.
4) Zmes nadevajte v modelčke ter jo poravnajte. Vsak modelček sedaj zavijte v folijo, ki jo zgoraj nekajkrat zavijte, da "bo zaprla puding" (kot npr. bonbonček).
5) Vse skupaj sedaj denemo v ponev nad vrelo vodo (drugo posodo z vrelo vodo). Pokrijemo in »parimo« 20 minut. Bodite pozorni, da vodo ne odteče.
6) Modelčke zavite v folijo odstranimo iz vode in ponvice, odvijemo ter jih prestavimo na servirne krožničke. Serviramo s sirupom, smetano ali kremo (po želji ter okusu).