Puding iz limonske trave in ingverja

Izjemen puding, kuhan na pari. Združuje toplino ingverja in malček pikantno aromo limonske trave. Britanska ajurvedska sladica, v kateri lahko uživamo v teh decembrskih popoldnevih.

Ali pa (že) ideja za božično in novoletno sladico.

POTREBUJEMO
  • 100 g brezglutenske moke
  • 1 čajno žličko pecilnega (vinski kamen)
  • 1 čajno žličko mletega ingverja
  • 100 g želirnega sladkorja
  • 100 g nesoljenega masla, mehkega
  • 2 veliki jajci, proste reje
  • 3 koščke naribane korenine ingverja
  • 6 kapljic eteričnega olja limonske trave, primernega za uživanje
  • 2 jušni žlici javorjevega sirupa
  • 1 jušna žlica ingverjevega sirupa

PRIPRAVIMO
1) 4 modelčke za puding namažite z maslom.

2) Skupaj zmešajte javorjev in ingverjev sirup in ju porazdelite v modelčke.

3) Presejte moko, pecilni prašek in ingver v prahu. Nalahno primešajte ostale sestavine. Mešajte tako dolgo, da se med seboj dobro spojijo. A ne predolgo, da zmes ne bo pretežka.

4) Zmes nadevajte v modelčke ter jo poravnajte. Vsak modelček sedaj zavijte v folijo, ki jo zgoraj nekajkrat zavijte, da "bo zaprla puding" (kot npr. bonbonček).

5) Vse skupaj sedaj denemo v ponev nad vrelo vodo (drugo posodo z vrelo vodo). Pokrijemo in »parimo« 20 minut. Bodite pozorni, da vodo ne odteče.

6) Modelčke zavite v folijo odstranimo iz vode in ponvice, odvijemo ter jih prestavimo na servirne krožničke. Serviramo s sirupom, smetano ali kremo (po želji ter okusu).