Brezglutenske palačinke s "poletnim" sadjem
In rastlinsko smetano
Super receptek »za posladkati se« za poletje. Saj hladi.
POTREBUJEMO:
- 1 skodelico fino mlete kvinoje (oz. kvinojine moke)
- 2/3 skodelice fino mletih zrn amaranta
- 3 jušne žlice riževe moke
- 1 ½ skodelice filtrirane vode
- 1 skodelica organskega kokosovega mleka (ali navadno mleko)
- Sončnično olje ali gi za peko
ZA NADEV:
- Mešano; jagode, češnje, robide ...
- 3 jušne žlice trsnega sladkorja ali kosovega sladkorja
- 1 jušna žlica vode
Vse tri sestavine denemo skupaj za 10 minut v ponev, podušimo, da dobimo "marmeladast" nadev.
Posamezno palačinko pečemo na eni strani, dokler ne postane zlatkasto rumena, nekje minuto ali dve. Pripravimo, kot sicer palačinke.
Kot piko na i uporabimo rastlinsko ali »navadno organsko« smetano.