Brezglutenske palačinke s "poletnim" sadjem

In rastlinsko smetano

Super receptek »za posladkati se« za poletje. Saj hladi.

POTREBUJEMO: 
  • 1 skodelico fino mlete kvinoje (oz. kvinojine moke)
  • 2/3 skodelice fino mletih zrn amaranta
  • 3 jušne žlice riževe moke
  • 1 ½ skodelice filtrirane vode
  • 1 skodelica organskega kokosovega mleka (ali navadno mleko)
  • Sončnično olje ali gi za peko
ZA NADEV: 
  • Mešano; jagode, češnje, robide ...
  • 3 jušne žlice trsnega sladkorja ali kosovega sladkorja
  • 1 jušna žlica vode
PRIPRAVA NADEVA IN PALAČINK: 

Vse tri sestavine denemo skupaj za 10 minut v ponev, podušimo, da dobimo "marmeladast" nadev.

Posamezno palačinko pečemo na eni strani, dokler ne postane zlatkasto rumena, nekje minuto ali dve. Pripravimo, kot sicer palačinke.

Kot piko na i uporabimo rastlinsko ali »navadno organsko« smetano.