Kateri tip kože imate po ajurvedi?

VATA TIP KOŽE

Vata doša je prosojna, suha in hladna. Če je vaša koža tanka, suha (dehidrirana), se lušči, je na otip hladna, imate najverjetneje vata tip kože. Vata, ki ni v ravnotežju, lahko postane izrazito suha, groba, hrapava. Zaradi nagnjenosti k dehidraciji (izsušenosti) je vata tip kože, bolj od drugih tipov, nagnjen k nastajanju gubic. Če je takšna koža še pusta na pogled, sivkasta, brez sijaja; je lahko to znak, da vaša prebava ni v ravnovesju (zaprtje ipd.). Osebe, z vata tipom kože so še posebej občutljive na stres, na vata koži se pogosteje in izraziteje pojavijo znaki utrujenosti, izčrpanosti, nervoze …

71fFWBc6COL_SX569_jpg

Za vata tip kože priporočamo nagrajeno AYUMI Naturals linijo iz KURKUME.  Nagrada je podeljena za cenovno dostopnost naravne kozmetike glede na njeno kakovost.
Linija je namenjena suhi, pusti koži.  Nagrado prejmejo krema za obraz, gel za umivanje obraza, piling za obraz in maska za obraz, šampon za lase in balzam/regenerator za lase.



PITA TIP KOŽE

Pita koža je rdečkaste ali rožnate barve, je mehka in topla na otip. Omenjene lastnosti kot tudi bolj ali manj rdečkasti lasje odgovarjajo topli, ognjeni pita doši. Neravnovesje se na pita koži pogosto kaže z različnimi vnetnimi procesi, infekcijami, vnetnimi aknami, pegami ipd. Pita koža je precej občutljiva; na čustveni stres se odzove z rdečico, razširjenimi kapilarami, izpuščaji. Pita kožo lahko opiše tudi neprijeten vonj.

51LTM5YOALjpg

Za pita tip kože priporočamo AYUMI Naturals linijo iz SANDALOVINE.  Nagrado prejmejo krema za obraz in šampon za lase.



KAPHA TIP KOŽE

Kapha koža je hladna na dotik, z gosto, debelejšo teksturo; je mehka in gladka na otip, oljna. Če je vaša koža bolj bleda, lasje pa so gosti, valoviti, nekoliko mastni in temni, imate najverjetneje kapha tip kože. Kapha koža se počasneje stara (kasnejši pojav gubic); da je izven ravnovesja, se lahko izraža z razširjenimi porami, povečano tvorbo sebuma (loja), vlažnih vrst ekcemov, zadrževanjem vode …

71dwrs3mF-L_SX679_jpg

Za kapha tip kože priporočamo AYUMI Naturals linijo iz NIMA. Nagrajeni izdelki so moringa& nim šampon za lase in moringa & nim balzan/regenerator za lase.


Upoštevajte, da so v opisu podani osnovni tipi kože. Največkrat prihaja do kombiniranih tipov oz. sprememb glede na letni čas in druge okoliščine (vikriti).  


Priporočamo še: 

Nagrajeno olje za dojenčke: Bronasta medalja

14714094-8683-4844-86c5-55b741a323b4jpeg

Olje sladkega mandlja ima lahkotno teksturo, ki se hitro absorbira v kožo. Ki pronica globoko v kožo. Je izredno hranljivo in vlažilno olje. Zelo lepo diši. Bogato je z oleinsko kislino. In hranljivima vitaminoma A in E. Oleinska kislina je naravno vlažilno sredstvo za kožo. Ki pomaga, da koža p(ostane) elastična, mehka in prožna. Anti-aging lastnosti upočasnijo pojav staranja kože ter pojav gub. Pomirja različna kožna neravnovesja. Pospešuje tudi rast las. Z redno uporabo bodo lasje krepkejši, bolj sijoči, bolj zdravega videza.


Nagrajeno olje za nego telesa: Bronasta medalja

8bf1ba1a-801c-4c0a-b007-91f0a11f0954jpeg

Ayumi hranljivo olje za telo je izjemna sinergija eksotične fuzije sandalovine, kadilne bosvelije in mire. Vse tri z še drugimi čudovitimi olji, eteričnimi olji in zelišči podarjajo koži mehkobo in svežino; umu pa mir.