Juhica, ki nahrani um

Pomiri vato in pito. Je krasna za prebavo. Hidrira in hrani. Je satvična, kar pomeni, da podarja veselje. Malo drugačna priprava kot smo vajeni. Zelo paše želodčku. 

POTREBUJEMO

  • 2 jušni žlici gija ali sončničnega olja
  • ½ čajne žličke mineralne soli
  • 1 čajna žlička sveže nastrganega ingverja
  • 1 čajna žlička sveže nastrgane korenine kurkume
  • ½ čajne žličke gorčičnih semen/ stremo
  • 1 čajna žlička kumina/ stremo
  • 2 čajni žlički koriandra v prahu
  • ¾ skodelice brokolija
  • 1 skodelica bok choya
  • skodelici korenčka
  • 6-8 skodelic vode
  • Malček limete

PRIPRAVIMO

V ponvici segrejemo gi ali olje, vanj vmešamo sol, ingver, kurkumo, gorčično seme. Mešamo, dokler začimbnice ne pričnejo »prasketati«, tako spustijo aromo. Dodamo kumin, koriander in nalahno premešamo. Dodamo korenček, bok choy brokoli in ponovno premešamo. Pridenemo še vodo in pustimo vreti, dokler zelenjava ni hrustljavo kuhana. Ugasnemo ogenj. Dodamo sok limete. In pustimo stati nekje 10 minut, da se sestavine še dodatno medsebojno prepojijo. 

Ponudimo z riževimi, mungovimi ali drugimi wrapi. Ali z rezino kruha