SANDALOVINA: Pomirja in vlaži

Predstavljamo vam linijo AYUMI Naturals SANDALOVINA.  

Ayumi je naravna kozmetika, osnovana na ajurvedskih načelih. Temelj za AYUMI kozmetiko so zelišča, začimbe, 100 % eterična in druga olja.  

Topel lesni ton sandalovina je v liniji sandalovina združen z orientalskim cvetnim ylang ylangom ter arganom.  

V sanskrtu sandalovina sliši na ime “chandana”. “Chandana” pomeni izjemno, odlično, čudovito …  

Če prebiramo vedske tekste, vidimo, da je sandalovina tukaj zelo čislana - sandalovina je v vedskih tekstih sveto drevo. Je zimzeleno drevo, ki raste zgolj v nekaterih predelih Indije, Indonezije in Avstralije. V indiji je drevo pod zaščito in v lasti indijske vlade, četudi raste na zasebnih območjih.  

Olje sandalovine se precej uporablja v kozmetiki. Je eno najdražjih olj.  

V sistemu AYUMI NATURALS uporabljamo najbolj dišečo in z učinkovinami najbolj bogato vrsto sandalovine – indijsko sandalovino. Njeno olje destiliramo iz lesnega dela rastline.  

Na kratko je sandalovina VLAŽILNA in HRANILNA urgenca za kožo (in lase). Kožo balansira. Jo pomirja. Ter čisti.  
Če povemo s terminologijo ajurvede: sandalovina je predvsem namenjena PITA tipu kože oz. koži s pita neravnovesji.  


Kakšen je pita tip kože?
 

Pita koža je rdečkaste ali rožnate barve, je mehka in topla na otip. Omenjene lastnosti kot tudi bolj ali manj rdečkasti lasje odgovarjajo topli, ognjeni pita doši. Neravnovesje se na pita koži pogosto kaže z različnimi vnetnimi procesi, infekcijami, vnetnimi aknami, pegami ipd. Pita koža je precej občutljiva; na čustveni stres se odzove z rdečico, razširjenimi kapilarami, izpuščaji. Pita kožo lahko opiše tudi neprijeten vonj.  

Sandalovina je torej odlična za nego SUHE, NEŽNE, OBČUTLJIVE, RAZDRAŽLJIVE (nagnjene k rdečici) kože. Tudi za normalno kožo.  

Poleg res izjemnega vonja na kožo deluje pomirjajoče, jo mehča in čisti. Po uporabi je koža na občutek dobro očiščena, mehka na otip in izdatno hidrirana. 

Tisti, ki imajo težave z nespečnostjo ali izčrpanostjo jih bo sandalovina pomirila, uravnotežila. Zelo aromaterapevtski lesek je to … 


Kratek opis in ocene izdelkov:  


Gel za umivanje telesa: ne izsuši kože, ne odstrani njenih naravnih olj, podarja čudovit pečat vonja, ki traja. 
Piling za telo: s fino mletimi peškami oliv, priporočamo uporabo 1 do 2-krat na teden. 
Losjon za telo: naš favorit, čudovito diši, se hitro vpije, koža je ves dan mehka in voljna na otip. 
Šampon & balzam argan in sandalovina: hranljive lastnosti arganovega olja v kombinaciji z amlo in bhringaradžem, ki poskrbita za rast las, okrepi oslabele lase, super je za vsakodnevno nego. 
Piling za obraz: kremasta struktura, s prahom iz bambusovih stebel in perlitom: prahom vulkanskega izvora nežno odstranjuje odmrle kožne celice in nečistoče iz kože. S kakavovim in karitejevim maslom za optimalno ohranjanje vlage.  
Maska za obraz: s finim prahom roza kaolin gline in izvlečkom korenine ingverja nežno lušči in vlaži. 
Krema za obraz: z bosvelijo, pačulijem in žajbljem obdari kožo z mehkobo, vlago in svilnato gladkostjo.  
Tonik za obraz: rastlinski glicerin, mlečna kislina, bio sok listov aloe vere, hialuronska kislina, izvleček ognjiča, izvleček ovsenih kosmičev, izvleček lubja vrbe za občutljivi kožo. 
Trdo milo sandalovina, med, jojobino olje: z rastlinskim glicerinom in kakum maslom, čudovito diši, 1. mesto med mili iz sandalovine.