Poletni recept: Bučke s panir sirom in praženimi mandlji

Bučke so lahko prebavljiva »poletna zelenjava«. Iz jeter posrkajo vročino, kar pomaga ohladiti celotno telo.

Tale receptek zelo hitro pripravimo in je res krasen za poletne dni, ko se vam ne da kuhati zapletene jedi.

Postrežemo ga z belim basmati rižem in solato, ki jo prelijemo s sončničnim dresingom. Namesto panirja uporabimo lahko tudi kak mehkejši rastlinski sir ali mozzarello.

 

POTREBUJEMO

  • 3 jušne žlice mandlev/ lističi ali pinij
  • 1 ½ jušne žlice gija
  • ¾ čajne žličke soli
  • ¼ čajne žličke sveže mletega popra
  • 1/8 asafoetide 
  • 2 srednje veliki cukini bučke, narezane na kocke, neolupljene
  • 1 jušno žlico nastrganega svežega ingverja
  • Sir po izbiri, panir, mozzarella, rastlinski sir  

PRIPRAVIMO 

1 ) Segrejemo ponev na srednjo temperaturo. In v njej popražimo mandlje, da da malo potemnijo. Jih pridenemo v neko posodo.

2 ) V ponev denemo ½ čajne žličke gija, segrejemo, nato dodamo ¼ čajne žličke soli, poper asafoetido in bučke. Vse skupaj pražimo nekje 5 minut, da so bučke zmehčajo, a so še vedno »crunchy«. Dodamo ingver in mešamo še nekje minuto ali dve. Pridenemo v neko posodo.

3 ) Nato v ponev denemo preostali gi in sol, sir ter pražimo, mešamo, dokler sir zlato ne zarjavi.

4 ) Med seboj pomešamo bučke in sir. Na krožniku okrasimo z listi kopra, limeto in praženimi mandlji.

Več o poletni dieti v blogu Poletje in prilagoditev nanj.