Napitek iz ananasa in hibiskusa

Atraktiven, krasne teksture in barve. Poleg tega, da je super za kanček razvajanja, je tudi zelo fini za zdravje. Spodbuja prebavne encime in pomirja prebavni trakt. Telesu prinaša številne blagodejne lastnosti obeh sestavin.

POTREBUJEMO
  • ¼ skodelice cvetov hibiskusa
  • 2 ½ svežega ananasovega soka (približno 1 ananas)
  • 2 do 3 jušne žlice javorjevega sirupa, če ananas ni dovolj sladek (po želji)
PRIPRAVIMO 

1 ) Cvetove hibiskusa denemo v večjo posodo in jih prelijemo s 3 skodelicami filtrirane vode, sobne temperature. Pokrijemo in pustimo tako stati vsaj 8 ur oz. preko noči. Nato precedimo.

2 ) Med seboj pomešamo sok ananasa in hibiskusovo vodo. Po želji dodamo javorjev sirup. Pijemo, ohlajeno na sobno temperaturo ali rahlo ohlajeno. V hladilniku lahko hranimo do 3 dni.

P. S. Poglejte tudi naše izjemno bogate zeliščne šampone in balzame iz hibiskusa in kurkume.

Hibiskus hladi in ima vlogo pri boljši rasti las. Čisti srce (tako v fizičnem kot duhovnem smislu), krepi imunski sistem in topi kilogramčke. Odličen je za zdravje žensk.

Ananas je bogat vir mangana, vitamina C in bromelaina (prebavnega encima). Je čudovit prebiotik. Odlična podpora prebavi. Spodbuja agni in podpira razgradnjo beljakovin in ogljikovih hidratov. Je eden redkih sadežev, ki ga surovega lahko
uživamo h kuhanim obrokom (še posebej za kosilo).