Dresing za poletne solate

Zelo okusen. Za kar poskrbijo pražena sončnična semena in zelišča. Z njim lahko prelijete ali ga pomešate tudi med kuhano/ praženo zelenjavo, žitarice. Zelo uravnotežena receptura. Solato seveda lahko sestavite iz zelenjave po izbiri. Lahko ji dodate tudi krutone. Pa imate poletno kosilo nared. 

POTREBUJEMO

  • 5 jušnih žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 jušne žlice soka limete
  • 2/3 skodelice na suho praženih sončničnih semen
  • 1 čajna žlička soli
  • Malček sveže nastrgane korenine ingverja
  • ¼ skodelice svežih nasekljanih listov bazilike
  • 2 jušni žlici svežih nasekljanih listov peteršilja
PRIPRAVIMO 

Sončnična semena na suho prepražimo. Ohladimo in jih nato s preostalimi sestavinami in nekje do 1 dcl vode denemo v blender. V hladilniku lahko dresing pokritega hranimo do dveh dni.

Mi smo pripravili kar zeleno solato in pečen krompir iz pečice. Ki smo ga začinili s koriandrom in komarčkom. Semena obeh smo strli v terilniku. In jih pomešali med krompir. Ki ga lahko pečete v oljčnem olju ali giju.