Vroče limonove vrečke (pinde). Strah in trepet za celulit :-)

Originalna ajurvedska receptura proti celulitu

SESTAVINE:
  • 1 kg neškropljenih biolimon
  • 100 g kokosovih kosmičev
  • 4-5 žlic olja iz gorčičnih semen

1. Limone narežemo na za palec velike kose. V težko ponev nalijemo gorčično olje, ga segrejemo in dodamo kokosove kosmiče. Pražimo, da kosmiči porjavijo. Dodamo narezane limone in na majhnem ognju kuhamo 3-4 minute.

2. Zmes odstavimo z ognja. Razdelimo jo v dva dela. Vsak del stresemo na krpo iz gaze in povežemo v vrečko (pindo).

3. Ponev dobro obrišemo, nalijemo novo gorčično olje; toliko, da je prekrito dno, vanj položimo pindi, da ostaneta topli.

4. Zdaj prizadete predele telesa narahlo namažemo z oljem in jih krepko zmasiramo z eno od prijetno vročih limonovih vrečk. Vedno masiramo stran od srca!

5. Ko se prva vrečka ohladi, postopek ponovimo z drugo, ki je ostala prijetno topla v ponvi. Ko masažo opravimo, se umijemo s toplo vodo, da odstranimo olje.

Ta receptura, imenovana džambira pinda sveda se priporoča za topljenje kilogramov, za izboljšanje napetosti tkiva, in seveda kot "strah in trepet za celulit".

Adstringentni učinek limone razgradi odvečno maščobo in (z)gladi kožo. Celulit je hormonsko pogojena sprememba vezivnega tkiva. Ni bolezen, je bolj kozmetična in lepotna nadloga!

Za krepitev vezivnega tkiva lahko pripravite tudi pasto iz njivske preslice, ki jo nanesete na kožo in pustite učinkovati, dokler se ne posuši.

/K. Rosenberg/