Palačinke po ajurvedsko
Polnovredne žitarice so po okusu sladke. Polne prane in hranil. Kar je super za aktualni letni čas.
Čudovita kombinacija pire in ovsa s ščepcem koriandra in vanilije zapelje z neverjetno zanimivim okusom.
POTREBUJEMO
- 1 ½ skodelice pirine moke (če lahko, jo zmeljite sami)
- ½ skodelice ovsene moke (najbolje ovs v zrnju, ki ga sami zmeljete)
- 2 skodelici vode
- 2 čajni žlički javorjevega sirupa
- 2 jušni žlici koriandra (strtega)
- ½ čajne žličke cimeta
- ½ čajne žličke izvečka vanilije
- ½ čajne žličke mineralne soli
- 2 jušni žlici chia semen
- 2 jušni žlici gija
- Gi za peko
PRIPRAVIMO
1 ) Vse sestavine zmešamo v kompaktno testo. Pustimo počivati 5 minut.
2 ) Segrejemo ponvico. Pomažemo jo z nekaj gija.
3 ) V ponvico z zajemalko vlijemo pripravljeno zmes. Pustimo peči, dokler se ne pojavijo mehurčki.
4 ) Previdno obrnemo. Pečemo na vsaki strani nekje 3 do 5 minut. Odvisno od ponvice, kuhalne plošče, debeline testa.
3 ) Postrežemo z malo sladke smetane (lahko rastlinske), nežno popraženimi mandlji ali ingverjevim čatnijem. Ali pa čim po svoji želji/okusu.