Palačinke po ajurvedsko

Polnovredne žitarice so po okusu sladke. Polne prane in hranil. Kar je super za aktualni letni čas.
Čudovita kombinacija pire in ovsa s ščepcem koriandra in vanilije zapelje z neverjetno zanimivim okusom.

Super za zajtrk ali posladek. Fino tako za odrasle kot otroke.

POTREBUJEMO

  • 1 ½ skodelice pirine moke (če lahko, jo zmeljite sami)
  • ½ skodelice ovsene moke (najbolje ovs v zrnju, ki ga sami zmeljete)
  • 2 skodelici vode
  • 2 čajni žlički javorjevega sirupa
  • 2 jušni žlici koriandra (strtega)
  • ½ čajne žličke cimeta
  • ½ čajne žličke izvečka vanilije
  • ½ čajne žličke mineralne soli
  • 2 jušni žlici chia semen
  • 2 jušni žlici gija
  • Gi za peko

PRIPRAVIMO

1 ) Vse sestavine zmešamo v kompaktno testo. Pustimo počivati 5 minut.
2 ) Segrejemo ponvico. Pomažemo jo z nekaj gija.
3 ) V ponvico z zajemalko vlijemo pripravljeno zmes. Pustimo peči, dokler se ne pojavijo mehurčki.
4 ) Previdno obrnemo. Pečemo na vsaki strani nekje 3 do 5 minut. Odvisno od ponvice, kuhalne plošče, debeline testa.
3 ) Postrežemo z malo sladke smetane (lahko rastlinske), nežno popraženimi mandlji ali ingverjevim čatnijem. Ali pa čim po svoji želji/okusu.