Najstarejše ajurvedsko milo sliši na ime Chandrika.

Uporablja ga več milijonov ljudi širom sveta.

1940 Sri Kesavan Vaidyar, ajurvedski zdravnik, osnuje trdo milo, ki ga poimenuje "Chandrika". Izdelovanje mila se začne v majhni vasici Irinjalakuda, v Kerali.

Chandrika je milo, ki v sebi »nosi« starodavne skrivnosti ajurvede. Od nastanka prve Chandrike je minilo že več kot 80 let. Njen svetovni sloves pa ne pojenja. Najdemo jo v milijonih domov širom sveta. In je sinonim za ajurevdo.

Chandrika milo je primerno za vse tipe kože. Je krasne sestave.

Sandalovina: lesni vonj sandalovine slovi po svojih aromaterapevtskih lastnostih. Sandalovina tonira kožo, jo izdatno vlaži ter kožo pomirja. Ne marajo je bakterije. Super je za enakomeren ten. Za radiranje morebitnih madežev in brazgotin. Poskrbi tudi za elastičnost kože; tako je ta videti bolj mladostno, sijoče.

Kokosovo olje: obnavlja in ohranja naravno maščobno zaščito kože. Pomirja kožo, radira mozoljčke in druge kožne iritacije. Bogato je z antioksidanti in vitaminom E; kar pomeni, da upočasnjuje procese staranja. Tako je koža po uporabi mehka, sijoča in voljna.

Olje pačulija: najboljši prijatelj vaše kože. Zemeljski vonj pačulija s seboj prinaša tudi uravnoteženje vnetnih neravnovesij kože. Prav tako ima vlogo pri preprečevanju in razmnoževanju škodljivih mikroorganizmov na koži. Po naravni poti poskrbi za rast novih celic; zato tudi za radiranje brazgotin. Pa tudi za enakomeren ten. Pomaga pri aknah in neprijetnem telesnem vonju. Pačuli je tisti, ki »dela« kožo zdravo. Nas pa zadovoljne z njo.