Masala za beljakovine

Ajurvedska kuhinja je bogata z začimbami. Tale mešanica začimb je super za dobro presnovo/ prebavo beljakovin. Super paše k leči, svežemu siru, kičariju in omakam. Je zelo »balanced«. Tridošična. Uporabljate jo lahko čez vso leto.

POTREBUJEMO

  • 2 jušni žlici semen koriandra
  • 2 jušni žlici semen komarčka
  • 2 čajni žlički semen grškega sena
  • 1 čajno žličko semen kumina
  • 1 čajno žličko mlete kurkume
  • 1 čajno žličko mletega cimeta
  • 1 čajno žličko semen kardamoma

PRIPRAVIMO 

1 ) Vse sestavine denemo v električni mlinček. Pozorni smo, da se ne pregrejejo. Zmeljemo v prahec, kot na sliki.

2) Hranimo za 1 mesec dni. V dobro zaprti posodi. Na temnem in nevlažnem prostoru.