Ayumi Naturals lepotilni sistem: kurkuma, nim, sandalovina & vrtnica

Ayumi and Ayurveda
 
Ayumi je lepotilni sistem za resnično sijoče lase in kožo. Osnovan je na vedenju in modrostih ajurvede. Lepotilni sistem Ayumi Naturals smo osnovali z namenom, da čudovito izgledate in se prav tako izjemno tudi počutite. Vašo naravno lepoto poudarjajo skrbno izbrane ajurvedske rastline, korenine, zelišča in lubje. Izdelke sistema Ayumi, ki prečudovito dišijo, lahko uporabljate vsak dan, da z njimi razstrupite, nahranite in tonirate kožo oz. lase.
 
Kanček razvajanja potrebujemo vsi … S strokovnim poznavanje ajurvede krojimo in snujemo  lepotilne izdelke, ki delujejo pomirjajoče in blagodejno na izzive sodobnega življenja.
 
Ayumijevi izdelki so prilagojeni zaposlenemu človeku, uporabljajo jih lahko tako moški kot ženske vseh starosti. Pomirjajoča in čistilna divja kurkuma, intenzivno dišeča indijska vrtnica …, uporabljamo najkakovostnejše naravne sestavine, da zagotovimo sijočo kožo in lase. Ter izdelke, ki so varni za uporabo.
 
Ayumi Naturals pomeni harmonijo med starodavimi lepotnimi modrostmi in modernim življenjenjskim slogom. Sistem ustvarja pomlajujočo (obnavljajočo) izkušnjo, ki ščiti, pomirja in hrani.
 
Sestavine in njihove prednosti
 
Dišeča indijska vrtnica, žareča sandalovina, zdravilna kurkuma in čistilni nim – kdo sploh potrebuje kemijo, če nas je narava tako bogato obdarila? Pri Ayumi uporabljamo samo najkakovostnejše naravne sestavine. Izdelki znotraj sistema so namenjeni tako vsakodnevni uporabi kot tedenskim tretmajem. Vsaka sestavina ima posebno in pomembno vlogo pri pomlajevanju ter lepotičenju … Zelo skrbno izbiramo z vitamini bogate antioksidante, da zaščitimo in negujemo vašo, kožo.
 
Sistem Ayumi Naturals je osnovan na ajurvedskih načelih, in na enak način kot je ajurveda osnovana na sistemu treh doš, je tudi Ayumi Naturals osnovan na treh osnovnih sestavinah: kurkuma, nim, sandalovina in vrtnica (vrtnica kot samadoša v ajurvedi). Izbrali smo jih, da jih vključimo v naše kreme, šampone, regeneratorje in gele za čiščenje, saj na kožo obraza in telesa – pa tudi na um – delujejo izredno pozitivno.
 
Spodaj podajamo opis kako in zakaj delujejo:
 
Kurkuma
 
Pozabite drage pomade in losjone – kurkuma slovi po tem, da poenoti in izboljša ten, učinkuje na neenakomerno obarvanih predelih, pa tudi zavira nastajanje novih pigmentnih madežev. Kurkuma je ena najpogosteje uporabljenih sestavin v lepotilnem sistemu Ayumi. Pripada družini ingverjevk, ima učinkovite obnovitvene in čistilne lastnosti za kožo. Zunanja uporaba kurkume hrani in vlaži kožo; koža postane gladka in mehka na otip.
Kurkuma deluje naravno antispetično, deluje kot antioksidant: je izjemna v boju proti škodljivim vplivom onesnaženja kože iz okolja. Antioksidantne lastnosti – pomagajo nadzirati celične poškodbe – zato je kurkuma tudi čudovita anti-aging sestavina. Pri Ayumi naravnost obožujejmo kurkumo, njeno uporabo v naših linijah, saj koža po uporabi z izdelki iz kurkume izgleda čudovito, žari
Picture



Picture

Nim (neem)
 
Neem so nekoč imenovali »naravna lekarna«, saj ima številne blagodejne učinke na splošno zdravje in vsesplošno ravnovesje: je bistveni del vsake lepotilne rutine. Že v starodavnih časih so nimu pripisovali izjemno moč čiščenja kože. Nim deluje antiseptično in protiglivično; čisti in pomaga pri težavah s kožo (kot so akne, mozolji, ekcem). Razstuplja in odpira zamašene pore, lahko pomaga pri rdečici in srbeči koži. Čudovito obnavlja in pomlajuje kožo. Izdelki za lase z nimom balansirajo mastno lasišče. Nim je učinkovit tudi pri zaradi glivičnih infekcij lomljivih nohtih – ti po redni uporabi postanejo spet trdni. ​


Sandalovina
 
Sandalovina je že stoletja ena izmed pomembnejših lepotilnih sestavin: harmonizira, umirja in čisti, zato je zelo dobrodošla v sodobnem vsakdanu. Opevali so jo pesniki, pisatelji: bili so navdušeni njenim izjemnim vonjem. Olje sandalovine je eno najdražjih. V sistemu Ayumi uporabljamo najbolj dišečo in z učinkovinami bogato vrsto sandalovine – indijsko sandalovino – njeno olje destiliramo iz lesnega dela rastline. Starejše kot je drevo, več olja vsebuje, bolj bogato je, bolj diši in je intenzivnejše barve. Poleg res izjemnega vonja na kožo deluje pomirjajoče, jo mehča in čisti. Tisti, ki imajo težave z nespečnostjo ali izčrpanostjo jih bo sandalovina pomirila, uravnotežila.
 
Vsi z neenakomernim tenom in sivo, pusto poltjo obožujejo sandalovino, saj poenoti in izboljša ten. Vesela jo bo koža, nagnjena k nastajanju aken – te so pogosto povezane še z brazgotinami -: na oboje pozitivno deluje sandalovina. Je prava izbira anti-aging nega, saj hrani in vlaži suho kožo, kot jo tudi učvrstuje. Kot vrtnica tudi sandalovin na kožo deluje hladilno, pomirja srbečico razdražene kože oz. kožo razdraženo zaradi pikov insektov. Sandalovina se uporablja že tisočletja in uporabljal se bo verjetno še tisočletja.
 ​
Picture



Picture

Vrtnica
 
Številne kulture vrtnico uporabljajo že od nekdaj. Vrtnica zapeljuje, sprošča, očara. Že tisočletja je del lepotilnih in sproščujočih »obredov«, ki so vse bolj aktualni tudi pri sproščanju bremen, ki jih kopiči sodobni način življenja. Z bogatim, luksuznim vonjem pomirja celo najbolj razvnete živčke: vrtnica pomirja um kot tudi razdraženo kožo. Vrtnica vas ovije v intenzivni, a pomirjajoč vonj. Vrtnica je izjemna v vlogi »zdravilke« in »vlažilke«. Občutljiva koža obožuje vrtnico. Zaradi njene sposobnosti tvorjenja vitamina C in obnavljanja kože je popoplna izbira anti-aging lepotilnih rutin. Na veliko se jo nedvomno uporablja v masažnih oljih – njen vonj lahko omili simptome depresije in nas prestavi v območje dobrega počutja. Za vse, ki se počutijo preobremenjene: osveži um in osnuje čutno atmosfero, ki nas preplavi z občutkom varnosti.
 
Notranje je povezana s krvjo, lahko hladi kapilare in ima močne protivnetne lastnosti. Če trpite zaradi rdečice ali pregrete kože, bo pomirila kožo.
 
Poleg tega da čudovito izgleda in izjemno lepo diši, ima vrtnica pomebno vlogo pri čiščenju kože. V kombinaciji z olji in losjoni deluje izjemno, vlaži, ne da bi mašila pore. V ajurvedi vrtnico uporabljamo holistično, saj holistično tudi deluje: blagodejno vpliva na kožo in um. Pri Ayumiju smo vrtnico »usmerili« na področje lepote, natančneje na kožo obraza in telesa, da jo nahrani, spodbudi. Nobena lepotilna rutina ni popolna, če je v njej ni vrtnice.