100 % rastlinski prahci ... Za nego las in kože

Pri nas jih imamo kar 12.

3 so za nego kože obraza.
5 jih je tako za nego kože kot za nego las.
3 so le za nego las. Od tega sta dva (indigo in sena) tudi 100 % rastlinski barvi.  

Priporočamo, da pri pripravi zelišč v prahu ne uporabljajte izdelkov iz kovine (žličke, posode,...), ker lahko reagirajo s kovinskim materialom in se kemično spremenijo. Najbolje je uporabiti izdelke iz lesa ali keramike.

Skupaj z dobaviteljem zagotavljamo avtentičnost prahov. AYUMI prahi so na tržišču prisotni že več let (več kot 30-letna tradicija) in imajo zelo številčne zadovoljne uporabnike. Prav tako so podvrženi evropskim smernicam za kozmetiko in postopkom preverljivosti čistosti in kakovosti.

Spodaj kratek opis posameznega prahca. Povezava vas vodi do izdelka z še več informacijami o njem.


ZA OBRAZ

Multani miti je naravna, z minerali obogatena glina. Globoko čisti kožo. Odpira zamašene pore oz. odstrani odmrle kožne celice in drugo nečistočo s kože. Ji podarja zdrav lesk. Pospešuje krvni in limfni obtok. Po uporabi je koža videti sveže in pomlajeno. Ultimativna razstrupljevalna nega.

Pomešate lahko z drugimi prahci (npr. prahom iz listov vrtnice), rožno vodico ali rastlinskim glicerinom.

Cvetovi vrtnic: kot vodica ali v prahu je cvet vrtnice edinstvena sestavina za lepoto kože in za lepoto nasploh. Poenoti ten in poživi kožo. Tonira kožo. Je poln antioksidantov. Deluje luščilno (blagi piling) in "anti-aging".

Zmešajte z vodo, glicerinom ali kokosovim oljem.

Listi divje vzgojenega nima: nim je ena najbolj znanih rastlinskih učinkovin v smislu antibakterijskega delovanja. Uporablja se vse od k aknam nagnjene kože do kože z brazgotinicami. Za kožo je zelo hranljiv. Globoko čisti.

Pomešajte z rožno vodico ali multani mitijem.


ZA OBRAZ IN LASE

Bhringraj uporabljamo za številna neravnovesja las in kože. Zelišče slovi kot "kralj zelišč za lase". Je bogat vir vitaminov in antioksidantov. Uporabljamo ga, kadar želimo preprečiti izpadanje las in njihovo prehitro sivenje oz. nasploh izboljšati kakovost las (lasje bodo krepkejši in gostejši). Če z njim negujete kožo, bo ta naravno mehkejša in bolj sijoča.

Zmešajte s toplo vodo ali kokosovim oljem ali drugimi prahci glede na neravnovesje, ki ga želite uravnovesiti.

Brahmi v prahu je preverjena starodavna rešitev za lase in kožo. Poznan je kot zelišče hvaležnosti. Ženske v Indiji ga že od nekdaj uporabljajo za nego las in kože. Saj zelo izboljša kakovost kože in las. Je adaptogeno zelišče, ki obnavlja (pomlajuje). Globoko in temeljito čisti lasišče. In "kot da razstaplja"nečistoče. Kar zadeva kožo, poskrbi da je ta sijoča. Pripomore k nastajanju melanina in čiščenju neželenih toksinov iz kože.

Zmešajte s toplo vodo ali kokosovim oljem ali drugimi prahci glede na neravnovesje, ki ga želite uravnovesiti.

Tulsi ali sveta bazilika deluje adaptogeno. Je izjemno blagodejna; tako za kožo, lase kot lasišče. Njene izjemne čistilne lastnosti bodo dobro dele utrujenim, pustim in mastnim lasem. Lasem, ki jih pesti prhljaj. Z njo bo zadovoljna nečista koža. Koža izpostavljena okoljskemu onesnaženju. Tulsi pomirja kožo, ki je izpostavljena pikom insektov ali rdečici.

Za lepo kožo zmešajte z malo vode, svežim jogurtom, medom ali mlekom v konsistentno zmes. Za oblogo za lase zmešajte s toplo vodo ali rožno vodico in drugimi prahci.

Hibiskus je prahec izjemno lepe tropske rastline. Tradicionalno se uporablja kot šampon in obloga za krepitev las. Če ga dodamo kani, okrepi njen rdeč pigment. Pomaga, kadar je porušen pH lasišča. Na koži ima blag učinek pilinga. Kožo posvetli in pomladi.

Kot šampon ga zmešajte z vodo ali čajem. Kot oblogo za lase tudi z vodo ali čajem. Kot masko za obraz pa z navadnim jogurtom, rastlinskim glicerinom ali kokosovim oljem.

Aritha (milni oreščki): če so lasje mastni, lahko pozabimo na njihov volumen in razkošje. Če imate mastno lasišče, boste delovanje žlez lojnic najučinkoviteje uravnotežili z aritha prahom. Vsebuje pulpo iz milnega orešča, ki je naravni penilec (naravni saponini). Lase čisti brez izpadanja. Rezultat so čudoviti lasje. Z aritho bodo zadovoljni tudi suhi lasje, saj jim vrača vitalnost. Odlična je tudi za nego mastne kože.

Zmešajte z vodo ali ostalimi prahi (shikakai in amla). Vmasirate v lasišče, pustite delovati 30 minut, izperite. Za umivanje kože obraza – še posebej, če je koža zelo mastna, nečista.

Amla ali indijska kosmulja je tradicionalno regenerator za lase. Intenzivno vlaži lasišče, k delovanju spodbuja lasne mešičke in zagotavlja močne in zdrave lase. Obenem ščiti lase pred izsušitvijo, pred škodljivimi vplivi onesnaženja. Ima visok delež vitamina C (lesk, svežina, uravnoteženje tvorjenja sebuma). Super je tudi proti prhljaju ter preranemu sivenju las.

Zmešajte z vodo ali ostalimi prahi (shikakai in aritha). Vmasirate v lasišče, pustite delovati 30 minut, izperite. Za umivanje kože obraza – še posebej, če je koža zelo mastna, nečista.


ZA LASE

Shikakai ali indijska akacija uporabljamo za vse dolžine las. Še posebej bo razveselila vse z daljšimi lasmi. Po uporabi bodo lasje bolj polni, sijoči in zdravi. Nežna shikakai pomlajuje lasne mešičke in vlaži lasišče; kar bo razveselilo vse, ki se spopadajo s prhljajem. Če imate otroke ali se vaši lasje radi vozlajo, bo preprečila vozlanje las in jih naredila mehke na otip.

Priporočamo tudi za popolno obnovo las, spodbuja zdravo rast las. Las, ki so poškodovani zaradi agresivnih kemijskih izdelkov; za lase, ki so oslabljeni/uničeni po npr. zdravljenju z močnimi zdravili ipd.

Zmešajte z vodo ali ostalimi prahi (amla in aritha). Vmasirate v lasišče, pustite delovati 30 minut, izperite.

Sena (nevtralna kana) vsebuje zlato-rumen-platinast pigment (barva za sivčke in blond lase). Mehča lase, jim podarja mehkobo in jih naredi svilnate na otip. Obenem lase obdari z bogatim sijočim leskom. Idealna je za nego vseh barv las, tudi svetlejših, blontnih. Deluje kot naravni balzam za vse vrste las. Je zelo fin prahec, ki se z lahkoto vmeša v pripravke in z lahkoto izpere. Za lesk lahko dodamo h kani.

Za oblogo jo pustimo stati eno uro, za barvanj štiri ure.

Indigo je 100 % rastlinska barva, ki jo dobimo iz posušenih listov rastline Idigofera Tinctoria. Rastlina podarja moder pigment oz. globoko modro-črno barvo. Na laseh ga uporabimo samostojno (a le v primerih naravno črnih in brunet las). Z različnimi razmerji kane in indiga pa lase obarvamo v bolj ali manj intenzivne rjave odtenke.

Indigo vedno pripravimo ali dodamo k kani (ali drugim prahcem) tik pred nanosom.

Pri nas dobite tudi kano. 200 g 100 % čisto. In kano z 9 zelišči. 150 in 500-gramsko.

Recept za šampon iz 5 prahcev
 
Bhringraj + Brahmi + Hibiskus + Amla + Shikakai
 
Vseh 5 zmešate med seboj. Da dobite tekočo zmes. Vmasirajte. Pustite delovati 10 do 15 minut. Nato izperete. (Cca 50 do 100 g na pranje).