Čokoladni mousse »aquafaba«

Zelo zelo znan je čokoladni mus iz avokada. Kaj pa tale iz »čičerikine vode«? Če želite res tak puhast mus, poskusite tega »aquafaba«. Čičerikina voda je čudovit nadomestek za jajčni beljak. Z njo dobite tak puhasto mehak nadvse okusen in lahek desert.


POTREBUJEMO
 
  • 150 g temne čokolade; nalomljene na majhne koščke
  • 1 jušno žlico mandljevega »mleka«
  • 1 skodelico aquafabe (naredite iz 400 g nesoljene čičerike)
  • 1 jušna žlica javorjevega sirupa
  • ½ čajne žličke cimeta, po želji
  • 1 čajno žličko soka limone ali jabolčnega kisa, po želji
  • Okrasite s koščki čokolade, semeni granatnega jabolka ali pistacijo

PRIPRAVA
 
1.V posodo z vrelo vodo denemo drugo posodo in v njej stopimo čokolado z mandljevim mlekom.
2. V drugo posodo (ali kuhinjski mešalnik) denemo aquafabo, cimet, javorjev sirup in limono oz. kis. Mešamo nekje 8 minut.
3.Hladno čokolado primešamo, po možnosti s silikonsko spatulo v enakomerno zmes.
4. Vlijemo v 4 skodelice. Denemo v hladilnik za 3 ure ali preko noči. Okrasimo.