Začelo se je z masko za obraz iz kurkume in jogurta ...
 
No, to je začetek našega AYUMI-ja ...
 
Ayumi Naturals je - lahko rečemo - več kot 40 let stara blagovna znamka. Svoj izvor ima v očetu ustanovitelja (ustanovitelj: Sheilesh Shah, ki ga vsi kličemo Shi), ki je bil ajurvedski zdravnik. In se je z družino in obsežnim znanjem iz ajurvede v sedemdesetih priselil v Veliko Britanijo.
 
Začeli so z začimbami, zelišči, ajurvedsko hrano ...
 
Nato je Shi nekega dne med pripravo kosila razmišljal ... Če so zelišča in začimbe tako dobrodejne za počutje, telo ... Zagotovo bi enak učinek imele za/na kožo. Zmešal je kurkumo in jogurt in vsi člani družine so testirali ta na videz zelo preprost "izum".
 
Sledili so prvi kozmetični proizvodi, ki so jih nato skozi leta raziskovanj in posodabljanj - sledeč evropskim smernicam za pripravo/varnost kozmetičnih izdelkov - v teku 12 let razvili v obstoječo linijo.
 
Ki obsega izdelke za nego kože obraza, telesa in las. In se prepoznavno (tudi po barvah) deli na 3 linije: sandalovina, kurkuma in nim.
 
Polna - za kožo čudovitih lastnosti - sandalovina s hladilno aloe vero naredi na otip prijetno občutljivo in suho kožo.
 
Kurkuma, ki uravnava vnetna neravnovesja, ter za kožo izjemna papaja bosta všeč koži z neenakomernim tenom in suho kožo.
 
Nim, ki se ga bojijo bakterije, in čistilni čajevec prijata nečisti koži; koži, ki je nagnjena k zaprtim poram.
 
Tu so še izjemna masažna olja, olja za lase, ki že leta in leta vztrajno "pobirajo" prve nagrade ... Dve kani, ročno obrani, iz neonesnaženega visokogorja Rajastan.
 
Pa prahci in 100 % eterična in osnovna olja ...
 
Sledeč ajurvedskim načelom je linija AYUMI holistična. Osnovana je na naravnih in organskih, visoko-kakovostnih sestavinah. Slovi po svojih resnično bogatih zeliščnih recepturah.
 
Predvsem na tradicionalnih zeliščih in začimbnicah, ki kožo očistijo, uravnovesijo in zaščitijo.
 
Če prevedemo v številke, celotna linija vsebuje od 92 do 100 odstotkov naravnih sestavin. Prav tako tudi velik delež organskih sestavin. 
 
Narejena je tako, da lahko kupite (uporabljate) že narejene proizvode (šamponi, losjoni, kreme ...) ali si iz zgolj osnovnih sestavin pripravite čisto svoje individualne recepture. Npr. z rožno vodico zmešate prah arithe in imate masko za obraz. Ali pa (kot šampon) jušno žlico arithe denete v vrelo vodo, pustite 10 do 20 minut, da se ohladi, precedite, vtrete v lase in izperete z vodo.
 
Primerna je za vegane in je "cruelty free".
 
Uporablja jo lahko vsa družina. Pokrije vse izdelke, ki jih potrebujemo za osebno nego od jutra do večera in čez noč. Ter obenem dobro počutje in lep izgled.
 
Sporočilo Ayumija je razširiti znanje o moči rastlin.
 Recepture so venomer v izboljševanju; nastajajo vedno novi in novi izdelki ...
 
Moto Ayumija pa je #Miracleofnature.